Vad gör en målare?

Vad gör en målare?

Hej och god morgon allt gott folk! Idag ska jag till bilverkstaden och serva bilen om en stund, men innan jag kör dit hinner jag med ett inlägg! Alla känner väl någon målare, för det är ett yrke som är rätt så vanligt. Men få personer vet egentligen vilket ansvarsfullt jobb det är att vara målare. Min bästa vän är målare och jag ska idag skriva ett inlägg om berätta om allt som en person som har detta yrke får göra. 

Det handlar om att kunna måla både villor och lägenheter och det är både väggar invändigt och utvändigt men även takmålning och skåpsluckor. En målare måste kunna måla och tapetsera och ha en känsla för färg och form. Han måste också kunna ta människor. Vissa kunder kan vara missnöjda även om du har gjort ett bra jobb, medan andra kommer att berömma dig för minsta lilla prestation. Men det är inget problem, båda typerna av kunder tas om hand på samma sätt: Målaren är utbildad för att lyssna, och vissa kunder som verkar svåra är som de är och det är ingen idé att bråka med dem för det är någonting med deras personlighet. Det gäller att ta det lugnt. Vissa personer klagar för de tror att de kan få rabatt, de har satt det i system. Men de allra flesta är mycket tacksamma. Har du ett sinne för färg och ett praktiskt handlag så kanske det är målare du skulle bli? Min vän jobbar på ett företag i Täby men han hade kunnat få jobb var som helst i hela Sverige men även utomlands. Det är nämligen ett yrke som det är brist på. Jag har ingen aning om vad de tjänar, men min vän går det ingen nöd på så jag gissar att det är rätt så välbetalt. 


Kommentarer är stängda.