När kompisens bil tog slut på diesel utanför Hedemora

När kompisens bil tog slut på diesel utanför Hedemora

Hejsan på er

Denna helgen hände en lite rolig grej. En vän till oss ringde på lördagskvällen och hade fått stopp på bilen strax utanför Hedemora på grund av att soppatorsk, så han ringde och bad oss att åka och köpa en dunk diesel och komma med till honom. Tänk vilken hjälp vi har idag av både mobil och GPS, så han kunde ringa och säga precis vart han var någonstans. Det händer ju inte så ofta att vi åker iväg sent en lördag kväll och handlar diesel, men vi skrattade bara gott åt det. Det var ju lite snöpligt att vara så nära hemma men ändå så långt bort, han hade kört och tänkt att det räcker nog … det gjorde det inte.

Vi hade en tom dunk hemma som vi brukar använda till gräsklipparen så det var ju tur. När vi väl hittade honom där ute i skogen kunde vi skratta åt det även om han såklart känt sig irriterad först. Flera bilar hade ändå varit snälla och stannat och frågat om de kunde hjälpa till så det var ju positivt men då kunde ju han berätta att hjälp var på väg. Jag tror inte han kommer chans någon mer gång utan hellre tanka på med diesel innan det går ner på reserven bara för att vara säker.

Jag har gjort så där ett par gånger också och kört lite på chansning, hittills har det gått bra men jag blev påmind nu tack vare hans misstag att nog inte göra det mer. Det är ju att utsätta sig för onödig risk, för är man själv i bilen så vet man ju inte om det bara är snälla människor som skulle stanna. Lördagens kvällsutflykt blev lite oväntad men allt gick bra och vi kommer nog småreta honom för det ett tag haha. Kram på er!


Kommentarer är stängda.