Hur rengör man fasaden?

Hur rengör man fasaden?

Hejsan, på min bilverkstad var fasaden på byggnaden mycket ful och den behövde en fasadtvätt. Jag vände mig till ett företag här i Växjö som kan vara behjälpliga med detta och är mycket nöjd med hjälpen. Då jag inte kunde hitta någon information om hur man gör detta själv på internet, tänkte jag att det kanske finns någon som är intresserad av det och därför delar jag med mig av min erfarenhet. Både till er som vill tvätta fasaden själv och till er som föredrar att anlita hjälp.

Först och främst, fasadtvätt är inte svårt men det krävs lite specialutrustning. Först behöver du en högtryckstvätt som du kan hyra på ditt lokala byggvaruhus eller hos företag som utför tjänsten. Du behöver även ett rengöringsmedel för att lösa upp smutsen och göra det lättare att skölja av. När du väljer rengöringsmedel, se till att det är avsett för användning på fasader så du inte riskerar att skada ytan.

Nästa steg är att tillsätta rengöringsmedlet i högtryckstvätten. Börja med en mindre mängd och öka sedan om det behövs. Detta beror helt på hur mycket smuts som finns på fasaden. När medlet har tillsatts, börja tvätta från botten och arbeta dig uppåt. Detta för att smutsen inte ska sprida sig och göra det ännu svårare att tvätta rent. Efter du har tvättat hela fasaden, låt den torka ordentligt innan du avslutar.

Ett tips är att testa på en mindre yta först så du ser hur rengöringsmedlet påverkar fasaden och om det behövs mer eller mindre av medlet.

Om du väljer att anlita hjälp istället inom fasadtvätt finns det många företag som utför tjänsten. Det är dock viktigt att du tar reda på lite mer om företaget innan du bestämmer dig. Be om omdömen från tidigare kunder. Detta gör det enklare för dig att hitta ett bra företag.


Kommentarer är stängda.